Ondanks zijn uiterlijk is dit geen straatlegale Supra met goddeloze hoeveelheden vermogen. Dit is een zeldzame race-Supra – maar Toyota heeft liever niet dat je hem op het circuit gaat gebruiken. Deze Toyota Supra GT4 50 Edition is wat je noemt een Bijzonder Verhaal.

Sinds 2020 bouwde Toyota 50 Supra GT4’s. Deze gingen naar klantenteams, die met de Supra’s 36 races wonnen en 78 podiums pakten. Om dit feit te vieren bouwt Toyota nu deze speciale uitvoeringen. Er worden er slechts zes gemaakt: twee voor Europa, twee voor Azië en twee voor de VS.

De Toyota Supra GT4 50 Edition moet in een collectie verdwijnen

Toyota zegt dat deze speciale uitvoering zal opvallen ‘in een privécollectie’ of in de paddock. Het is dus echt een verzamelobject en het is eigenlijk niet de bedoeling dat je hem gaat inzetten voor een race. Daarvoor kun je beter een ‘normale’ GT4 kopen – die kost namelijk net zoveel.

Elke Toyota Supra GT4 50 Edition wordt in het rood gespoten en krijgt goudkleurige 50 Edition-stickers. Deze badge vind je ook in het interieur op het dashboard. De speciale Supra krijgt daarnaast afwijkende stoelen. De zes-in-lijn van BMW produceert net als bij de normale GT4 een gezond vermogen van 430 pk. Uiteraard krijg je alle racezaken meegeleverd, zoals een rolkooi, een aangepast onderstel en meer koolstofvezel voor het interieur.

Reacties

  • Supra dupra heeft op 28 maart 2022 geschreven:

    In afwachting van mijn aanvraag. De cleanroom is beschikbaar voor opslag

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)