Eh, Toyota, dit was niet helemaal wat we in gedachten hebben toen we zeiden ‘geef ons iets om het wachten te verzachten’. De Toyota GR Supra Racing Concept was een fijn voorproefje, maar we zouden nu graag the real deal willen.

Maar, nee. Voor de officiële onthulling in januari op de North American International Auto Show (edit: of op Goodwood Festival of Speed volgende week) komt Toyota eerst nog met een andere race-Supra. Eentje die zeer hard linksaf kan. Ja, serieus: de Toyota Supra gaat Nascar rijden.

Of eigenlijk: een buizenframe met een Supra-body gaat Nascar rijden. Of nou, een body die ergens iets weg heeft van een Supra – alsof een Toyota Camry en de Supra een passionele nacht hadden en de Camry de negen maanden die daarop volgden nog altijd zelfgestookte benzine dronk uit Texas.

Volgens de regels moeten alle Nascars een zware, ijzeren V8 met carburateurs hebben. De 5,8-liter V8-motoren produceren tegen de 700 pk en gaan tot de 9.500 tpm. Motoren uit de jaren zestig dus. Als jij je stoort aan de constante veranderdrang van de F1; zo kan het dus ook. Op de zes-in-lijn-motor van de productieauto moet je dus nog even wachten.

Luister naar de Toyota Supra Nascar

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie