Aangezien Toyota overspoeld werd met positieve reacties na de onthulling van de nieuwe Aygo, hoefden ze zich geen twee keer te bedenken om de facelift van de Yaris zo snel mogelijk door te voeren. De nieuwe neus van hun één-na-kleinste is iets minder uitbundig, maar daarom niet minder geslaagd.

'Keen Look', noemt Toyota de nieuwe ontwerptaal die voorzichtig op de Auris begon en met de Aygo definitief vorm heeft gekregen. De Yaris profiteert ervan in de vorm van een geheel nieuw front, led'jes in koplampen en achterlichten en een nieuwe achterbumper met diffuser. Jawel, een diffuser. Ook het interieur werd bijgevijld met betere materialen en een ruimer voorkomen, waarbij goed naar klanten werd geluisterd. Van dit alles zijn overigens nog geen foto's vrijgegeven, dus we moeten Toyota maar even op hun woord geloven. Onzichtbare verbeteringen zijn er ook: het onderstel werd herzien en de geluidsisolatie werd naar een hoger plan getild.

Op motorisch gebied blijven de bekende 1,3-liter benzine, 1,4-liter D-4D-F diesel en de hybride gehandhaafd. Daarbij komt de frisse 1,0-liter driecilinder uit de nieuwe Aygo de gelederen versterken. De nieuwe Yaris verschijnt na de zomer bij de dealer.

Reacties

Meer van TopGear