Op 2 augustus gaat in Moskou de Transsyberia Rally van start, een tocht die de deelnemers naar het 6.600 kilometer verderop gelegen Ulaanbatar in Mongolië brengt. Het leuke aan deze rally is dat de kansen voor alle équipes gelijk zijn, want iedereen rijdt in een Porsche Cayenne.

Speciaal voor de twee weken durende rally prepareerde Porsche in de fabriek in Leipzig 26 exemplaren van de 385 pk sterke SUV, met onder meer een nieuw sperdifferentieel, speciale off-road banden en automatische hoogteverstelling. Om de deelnemers alvast een beetje aan de auto te laten ruiken, organiseerde Porsche een driedaagse trainingssessie waarin de Cayenne behoorlijk door de modder werd gesleurd.

Of die trainingssessie echt noodzakelijk was, wagen we te betwijfelen. Tot de deelnemers behoren namelijk coryfeeën als Walter Röhrl, die in het verleden drie keer de Dakar Rally wist te winnen. Ook de Duitser Armin Schwarz, en Nieuw-Zeelander Rod Millen hebben  behoorlijk wat rally-ervaring, terwijl René Metge, Marc Coma hun sporen in de modder op tweewielers ruimschoots hebben verdiend.

Reacties