De Tsugaru Iwaki Skyline heeft 69 haarspeldbochten

Zet maar op je bucketlist

Foto('s): Wiki Commons Tsugaru Iwaki Skyline
Foto('s): Red Bull / YouTubeTsugaru Iwaki Skyline
Foto('s): Wiki CommonsTsugaru Iwaki Skyline
Foto('s): Google MapsTsugaru Iwaki Skyline
Tsugaru Iwaki Skyline
Tsugaru Iwaki Skyline
Tsugaru Iwaki Skyline
Tsugaru Iwaki Skyline

Nog even over die bucketlist van je. Japan staat er ongetwijfeld al op, dat is mooi. Krabbel deze bestemming er dan even bij. Aan de voet van de stratovulkaan Iwaki ligt een van de mooiste wegen van Japan. Ons bindende advies: huur een Japanse droomauto en tackle de bergpas met zijn 69 haarspeldbochten. Doe het wel ergens tussen mei en oktober, want anders is ie dicht.

De Tsugaru Iwaki Skyline is een tolweg van net geen 10 kilometer in Hirosaki. De gemiddelde hoek is 8,66 graden en zo hier en daar klimt de weg zelfs met 10 graden. In totaal leg je 806 hoogtemeters af. Het is een van de gevaarlijkste wegen ter wereld. Volgens Google Maps is de tijd om te verslaan om boven te komen zo’n 20 minuten.

Volgens Wikipedia kost het 1.000 Yen tot 1.800 Yen om de berg op te mogen – laten zeggen 9 tot 15 euro omgerekend. Wil je toffe shots van je auto terwijl je – met legaal en gepast tempo – de bergpas op rijdt, dan is er een stoeltjeslift waaruit een van je vrienden kan filmen. Op YouTube vind je genoeg inspiratie van gepast rijgedrag.

Foto’s: Google Maps, Red Bull en WikiCommons

Reacties
  1. Yoeri zegt op 9 september 2019 om 10:14:

    Ik zou deze weg met de Fiesta ST doen…

  2. T zegt op 9 september 2019 om 09:56:

    of je neemt de coll de soller op mallorca. stukje dichterbij,10.6km in 23min. met 52 haarspeldjes. wat er altijd nog 4 meer zijn dan Stelvio aan de noordzijde ri. prato. en die doet iedereen al…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken