Al sinds 2007 kunnen we niet meer genieten van het knotsgekke TVR. Nadat de Rus Nikolai Smolenski het Britse sportwagenmerk had overgenomen ging de boel vrij snel failliet. Toch wilde Smolenski het nog een keer proberen en kocht hij de hele mikmak weer op. Na een lange radiostilte lijkt het nu dan te gaan gebeuren: TVR komt weer terug.

De Britse website Pistonheads heeft via insiders weten te achterhalen dat het merk een compleet nieuwe supercar gaat tonen op het Goodwood Festival of Speed, aankomende juli. De globale gegevens: motor voorin, aandrijving op de achterwielen, tweezitter, meer dan 500 pk. Het wordt aangenomen dat de motor deze keer niet door de Britten zelf zal worden gebouwd, maar dat er gebruik wordt gemaakt van een crate engine (een kant en klare fabrieksmotor) uit de VS. Gezien het aantal pk’s moet dat wel een dikke V8 zijn, waarschijnlijk van Ford of Chevrolet.

Waarom geen huisgemaakte zes-in-lijn meer? Het plan schijnt te zijn dat Smolenski de auto’s wereldwijd aan de man wil brengen, ook in de VS, en dan is het fijn dat onderhoud zo makkelijk te doen is en onderdelen zo veelvuldig verkrijgbaar zijn. Ook zal de betrouwbaarheid op een hoger niveau liggen en bespaart het het kersverse TVR zichzelf miljoenen aan ontwikkelingskosten.

De prijs van de nieuwe supercar zou relatief laag komen te liggen - zo’n 80.000 euro exclusief belastingen – en een en ander zou bij Multipart in Duitsland in elkaar geknutseld worden. Het blijven vooralsnog geruchten, maar als TVR daadwerkelijk terugkomt met een 500 pk supercar vieren wij hier een klein feestje.

Reacties

Meer van TopGear