Dat wij het maar beter bij auto’s kunnen houden en ons niet moeten bemoeien met bedrijfsvoering, blijkt uit de manier waarop Uber zaken doet. Als een bedrijf 4,6 miljard euro verlies maakt in één kwartaal, zouden wij wel durven zeggen dat het eventjes niet zo lekker gaat. Voor bedrijven als Uber en concurrent Lyft is het de normaalste zaak van de wereld. De grote baas van Uber maakt zich nergens zorgen om.

Goed, 3,4 miljard euro van dat bedrag moest het bedrijf betalen aan zijn medewerkers vanwege de zogenoemde, eenmalige Initial Public Offering op de aandelenmarkt. Lastig om uit te leggen, maar het komt erop neer dat werknemers betaald werden in aandelen. Dan blijft er alsnog een verlies van 1,2 miljard euro over, überveel dus. Concurrent Lyft liet trouwens 575 miljoen euro in rook opgaan.

Volgens de New York Times verdwijnt veel geld in het uitdelen van prikkels aan klanten om de dienst te gebruiken. Daarnaast heeft Uber veel last van de concurrenten. Grote baas Dara Khosrowshahi verwacht dat 2019 het duurste jaar gaat worden qua investeringen voor Uber. Het is niet allemaal slecht nieuws: ten opzichte van vorig jaar steeg de omzet met 31 procent en ze hebben 100 miljoen actieve gebruikers.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie