De effectiefste manier om een investering van 16,5 miljoen euro te beschermen, zijn toch wel goede remmen. Met een 8,0-liter W16-motor met 1.500 pk schijnt deze Bugatti La Voiture Noire nogal snel van zijn plek te komen. En een ongelukje is zo gebeurd als de auto niet op tijd tot stilstand kan komen. Kijk eens goed naar onderstaande video van de La Voiture Noire en kijk of je kunt spotten wat er fout gaat. Inderdaad: de remklauwen bewegen mee met de remschijven.

Er gebeurt dus precies niets als de klauwen zich vastgrijpen in de schijven. Maar wees gerust, er gaat geen stagiair ontslagen worden. De Bugatti hieronder is niet de La Voiture Noire van 16,5 miljoen euro, maar het showmodel dat het merk liet zien in 2019, toen de auto nog niet echt gebouwd was. De elektrische aandrijflijn in deze Bugatti is alleen bedoeld om de auto uit een trailer te rijden en naar de beursvloer of een andere plek om de auto tentoon te stellen.

De Bugatti promoot een dure fles champagne

De dummy van de Bugatti La Voiture Noire werd van stal gehaald voor een evenement van champagnemerk Carbon in Londen. Tijdens het evenement werd een koolstofvezel fles gelanceerd van 15 liter die 150 uur kost om te maken. Deze fles heet La Bouteille Noire en dus was er maar één auto toepasselijk genoeg om tentoon te stellen naast de fles champagne. Carbon maakt maar één exemplaar van de fles en de prijs is niet bekend.

Wat ook nog altijd niet bekend is, is de eigenaar van de echte Bugatti La Voiture Noire. Een tijdje ging het gerucht dat het Cristiano Ronaldo was, maar zijn manager sprak dit tegen. De auto is inmiddels klaar en staat dus in de collectie van de verzamelaar. Wellicht wordt ie ooit nog in het wild gespot. De duurste Bugatti ooit is niet al te lang geleden van de troon gestoten als de duurste nieuwe auto ooit. Die eer gaat nu naar de Rolls-Royce Boat Tail.

Remmen van de Bugatti La Voiture Noire draaien mee

Advertentie

Reacties

 • Dodorex05 heeft op 27 november 2021 geschreven:

  Zou het kunnen dat de remschijven dan vast zitten? Dat het andersom is.

  Reageer
 • Bram heeft op 27 november 2021 geschreven:

  Het mooiste aan deze auto vind ik dat hij gespiegelde wieldoppen heeft links en rechts.
  Ik ken nog geen tweede met die eigenschap.

  Reageer
 • Jos heeft op 27 november 2021 geschreven:

  Fake it untill you make it.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie