Oké vooruit, het is technisch gezien is het geen fiets, maar over de bak voorop moeten we resoluut zijn. Een bakdinges keuren we ook goed. Hoe dan ook, straks kun jij via een app op Thuisbezorgd-achtige wijze een smakelijke lading kWh’tjes voor jouw EV bestellen, zonder dat je zelf naar een laadpaal hoeft te rijden. De start-up Uze lanceert in het vierde kwartaal van dit jaar in Antwerpen.

Een medewerker van de dienst komt op bestelling naar jouw elektrische auto gereden en parkeert de bakfiets naast jouw auto. De meeste EV’s kun je via de app wel ontgrendelen, dus je hoeft niet in de buurt te zijn. De batterij in de bakfiets is 30 kWh groot en in 40 minuten kan het gevaarte zo’n 200 kilometer actieradius bijtanken. De medewerker gaat ondertussen zelf weer verder op een elektrische step.

Wat kost het bestellen van een lading?

En wat als er geen ruimte is in het parkeervak naast jouw EV? Dan heeft Uze een extra lange kabel, en parkeren ze de lader iets verderop. Wil je liever een volle accu? Dan komt de medewerker terug met nog een bakfiets met een volle accu. De prijzen moeten ongeveer gelijk zijn aan die van laadpalen langs de snelweg. Niet iets wat je elke dag wilt doen, dus.

Momenteel kun je al Uze-laders zien rijden in Antwerpen, maar je kunt ze nog niet bestellen. De mobiele batterijen worden nu ingezet om auto’s van carsharing-bedrijven bij te laden. Zo hoeven de mensen die een auto huren niet zelf bij een laadpaal te parkeren. Brussel en Kopenhagen zijn als volgende aan de beurt. Als het een succes is, ga je ze waarschijnlijk ook ooit zien in Nederland.

Advertentie

Reacties

  • Peter heeft op 21 mei 2023 geschreven:

    En jammer dat die step in Nederland niet is toegestaan 🤣🤣👌🏻

    Reageer
  • Bas heeft op 17 mei 2023 geschreven:

    Milieuvriendelijk, twee keer laden met verlies !

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie