We zullen je gelijk maar een illusie armer maken. Deze Ford Mustang, die de bijnaam Wolf Wild 5.0 heeft, gaat de Duitse politie helaas niet gebruiken om boeven te vangen. Hij zal alleen gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Als onderdeel van de campagne Tune it! Safe! zal deze Mustang de tuner-doerakken van Duitsland duidelijk moeten maken dat je wel veilig je auto moet verprutsen.

Dit is dus eigenlijk best een saai ding?

Dat is het zeker niet. Kijk eens een keer naar die neus. Die ziet er nog bozer uit dan een Duitser op het strand die zojuist heeft gemerkt dat jij in zijn kuil ligt. Deze Mustang draagt geen sokken met sandalen, maar unieke 20 inch velgen. De Wolf Wild 5.0 is omringd door een dikke bodykit en heeft een grote spoiler op de achterklep. De Polizei-stickers en het licht op het dak moeten duidelijk maken dat het hier om een auto van de Duitse autoriteiten gaat.

Zoals als de naam al doet vermoeden gaat het hier niet om de viercilinder Mustang. De vijfliter V8 heeft er door tuner VDAT nog eens 33 pk bij gekregen en spuugt nu in totaal 455 pk uit. Dat moet toch genoeg zijn om de gemiddelde overtreder bij te benen. Daarmee zit de Polizei Mustang vanuit stilstand in 4.3 seconden op de 100 km/u. Probeer dan maar is te vluchten in je Opeltje Astraatje dieseltje.

Deze Polizei Mustang krijgen we dus nooit in het echt te zien?

Duitsland gaat de Wolf Wild 5.0 alleen maar voor promotie gebruiken. Het zou voor Nederland een mooie auto zijn als de snelwegpolitie weer terugkomt. De verkeerspolitie heeft de laatste acht snelle auto’s verkocht. Als blijkt dat ze de Nederlandse tuners niet meer kunnen bijhouden, moeten ze maar even bij onze oosterburen gluren. Dat zou het Hollandse straatbeeld ook gelijk een stuk verbeteren.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie