Aangenaam, dit is de Vanda Dendrobium. Spreek dat maar eens vier keer snel achter elkaar uit. Vanda noemt het de eerste volledig elektrische hypercar. Deze natuurvriendelijke auto is ontwikkeld in samenwerking met de knappe koppen van William Advanced Engineering. Je kent ze uit de F1. Vanda hoopt binnen twee jaar de Dendrobium in productie te nemen.

Wat kunnen we verwachten?

De Vanda Dendrobium zoemt in 2,7 seconden naar de 96 km/u en bereikt snelheden boven de 320 km/u. De topsnelheid is indrukwekkend voor een EV, maar 0-96 in 2,7 seconden? Een elektrische familieauto met zeven zitplaatsen redt dat nog. Is het een supercar? Wellicht. Een hypercar? Nee.

We moeten wel toegeven, Vanda mist de ervaring die hypercarbouwers Aston Martin en Mercedes-AMG wel hebben. De portfolio van Vanda bestaat uit een kleine elektrische truck die Ant heet (mier dus) en een elektrisch brommer die Motochimp heet. De topsnelheid van de mier en aap gecombineerd is minder dan 50 km/u.

Wat heeft de Vanda Dendrobium?

We weten dat het extreem uitziende monster volledig gemaakt is van koolstofvezel. De weegschaal wijst ongeveer 1.750 kilo aan. Waar je bij een ouderwetse hypercar de motor vindt, vind je hier de batterijen. Achter de bestuurder dus. Elk wiel krijgt een elektromotor. De specificaties van de motoren en de batterij zijn niet bekend.

Williams voorziet de Vanda Dendrobium van een aerodynamische onderkant, een dubbele diffuser en een zwevende spoiler.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie