De afgelopen tijd kon je nog weleens de voordeur openen en een paar zonnestraaltjes voelen. Maar trap er niet in, dit is alleen maar een valstrik van het weer zodat je zonder paraplu van huis gaat. Want het liefst al een halfuur later zit je in een plensbui. Zo ook morgen: het lijkt nu nog redelijk aangenaam, maar Weeronline waarschuwt voor een drukke avondspits en mogelijk wateroverlast.

‘Vooral in de provincies Utrecht, Gelderland, Brabant en Limburg kan het echt flink door plenzen’, schrijft de weerwebsite. In Limburg is er dinsdagavond kans op intensieve buien met mogelijk hagel en zware windstoten. In het zuidoosten van Nederland kan 50 millimeter vallen, wat even veel is als wat normaal in één maand valt. ‘Wateroverlast is hier dan ook zeker niet uit te sluiten’, aldus Weeronline.

Wanneer is het zomer in 2024?

Officieel is het vanaf 20 juni officieel zomer in Nederland. Het weer heeft nog drie dagen om zijn gedrag te verbeteren. De temperatuur gaat wel stijgen vanaf woensdag en het zou donderdag zelfs 24 graden kunnen worden. Maar op dezelfde dag kunnen er weer stevige regen- en onweersbuien langskomen. Zoals we al zeiden: trap er niet in als het lekker weer lijkt.

Reacties

  • Hihi heeft op 17 juni 2024 geschreven:

    Maar klimaatverandering is een hoax aldus de wappies…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)