We dromen er allemaal van om ooit een superjacht te hebben van 150 meter. Het liefst bij een aanmeerplekje in de haven van Monte Carlo. Achterop hang je een waterscooter waarmee je zo nu en dan een golf pakt. Maar wat als je budget niet geheel toereikend is? Dan is deze Vancraft VQ16 van bouwer Vanquish Yachts is perfect voor een dagje uit met het hele gezin.

Prestaties van de Vanquish Vancraft VQ16

Je kunt met z’n vijven genieten van een rustig tochtje door de haven, maar dat zou zonde zijn. Vanquish geeft de Vancraft VQ16 de bijnaam ‘The fun machine’. Hij is voorzien van een 1,8-liter Yamaha-motor die ten minste 200 pk produceert en gemakkelijk 40 knopen (75 km/u) aantikt. Is dit nog niet genoeg voor je, dan is er ook nog een Veloce-versie die minstens 50 knopen (93 km/u) bereikt als je over de golven schiet.

De romp van de Vancraft VQ16 is gemaakt van glasvezel, waardoor hij ultra licht is. Hierin is ook de jet-aandrijving gebouwd, waardoor hij gemakkelijk in je tendergarage past. Door zijn flexibiliteit is het ook mogelijk om achteruit te varen. Handig, voor als je even achteruit wilt inparkeren in de Port de Saint-Tropez.

Helaas doet VQ-Yachts geen uitspraken over de prijs, maar verwacht maar dat dit één van de, zo niet de duurste waterscooter ooit is. Hij is helemaal naar jouw smaak te personaliseren. Zo kun je hem laten matchen met je jacht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie