Hoewel de politie het onderhoud van het wagenpark best serieus neemt, loopt het niet helemaal gesmeerd. Flink wat van de Audi A6’jes en de Mercedes-politieauto’s staan blijkbaar stil. De oorzaak ligt bij het tekort aan onderdelen. Daarnaast kunnen stilstaande politieauto’s die niet meer worden gebruikt, niet worden vervangen vanwege een leveringsprobleem.

‘Het is nu roeien met de riemen die er zijn, maar het is pijnlijk dat er voorlopig nog geen einde aan het probleem komt. Net als in andere sectoren is het leveringsprobleem nu lastig’, zegt politievakbond ACP tegen De Telegraaf. Ook de Nationale Politie reageert tegenover de krant. Zij zegt dat de problemen ‘zeer onwenselijk’ zijn.

Er is perspectief voor de stilstaande politieauto’s

Als we kijken naar de marktgroei, dan moeten de stilstaande politieauto’s binnenkort weer onderweg kunnen. Volgens cijfers van het CBS zit de autobranche in de lift: de auto-en motorbranche heeft in het derde kwartaal van 2022 ruim 20 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. ‘Hiermee is een inhaalslag gemaakt na tekorten aan onderdelen in eerdere perioden’, schrijft het CBS.

Reacties

  • Rob heeft op 21 december 2022 geschreven:

    Audi zegt dat er helemaal geen probleem is met de levering van onderdelen. Het is altijd hetzelfde bij de overheid met de aanschaf van voertuigen o.a bij het leger (destijds moesten zonodig LandRovers worden aangepast waardoor de mankementen ontstonden).
    Ook nooit begrepen waarom er Audi diesels werden gekocht terwijl de diesel toen al ” in een kwaad daglicht stond”. Ook stonden er 40 van die net aangeschafte Audi’s stil omdat er een speciale rijopleiding vereist was om de 272 pk. onder controle te houden. Iedere burger mag ( ook net na het behalen van zijn rijbewijs) een electrische auto besturen tot 800 pk.!!! Ook is de z.g.n degelijkheid van Duitse auto’s inmiddels al lang achterhaald.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear