De politie test de aankomende weken hun nieuwste inkomstenbron: een verborgen flitser. Een flitser die zich vooral verbergt voor andere radars(detectoren?), zo lijkt het, want dit ding is toch niet heel lastig te spotten. Zeker als je bedenkt dat ze ‘m langere tijd op één plek laten staan.

Het is een vreemd object. De aanhanger ziet eruit als een in elkaar gedrukte B52-bommenwerper met dezelfde afstandsbediening als op de caravan van je buurman, die elk jaar naar dezelfde camping gaat met een ander stel dat dezelfde caravan heeft. Je kunt de flitser in ieder geval niet meer herkennen aan het bijpassende camperbusje.

De verborgen flitser van de politie staat de aankomende twee weken op de A76 bij de afslag Nuth. De politie zet de aanhanger neer en kan hem daarna zes dagen laten staan voordat de accu leeg is. De boetewerper gaat daarna naar Groningen. Vervolgens zal de politie de werking van het apparaat evalueren.

Het doel van de politie is naar eigen zeggen niet om boetes uit te schrijven, maar vooral om de mensen niet hard te laten rijden. Misschien hadden ze ‘m dan beter knalpaars kunnen maken. De focus ligt overigens op hardrijders tijdens wegwerkzaamheden – en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Verborgen flitser van de politie: dit is ‘m

Advertentie

Reacties

 • Chris heeft op 18 november 2018 geschreven:

  Ik zie heel veel mensen bellen met hun mobieltje achter het stuur, dat is volgens mij veel gevaarlijker dan wat sneller rijden, daar doet de politie echter vrijwel niets aan.

  Reageer
 • Dolf heeft op 16 november 2018 geschreven:

  in Zwitserland zitten camera’s verscholen in de vangrails en die worden geregeld verplaatst….niet om boetes uit te delen maar voor de verkeersveiligheid….
  wie gelooft dat nog ?

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie