Meestal als er ergens een stoffige schuur wordt opengetrokken en zonnestralen vallen voor het eerst sinds decennia weer op het blik dat binnen in de vergetelheid geparkeerd staat, is dat ver buiten Nederland. Ons landje is niet groot genoeg om een verzameling klassieke auto’s te vergeten – zou je denken.

Dat het wel voorkomt, bewijzen de mensen achter het YouTube-kanaal Urbex Kaoclan. Zij zoeken verlaten gebouwen op om macabere video’s op te nemen. Dit keer stuitten ze op een verlaten APK-garage met daarin een stel stoffige klassiekers en maakten de onderstaande video.

Het is een vreemde verzameling. Onder een dikke laag stof staat een stel Kevers, een Panda, een Simca, een Daf en een Audi – waarschijnlijk van toen de garage nog in bedrijf was, meer dan twintig jaar geleden. Verderop staan weer vier race-BMW’s met volledige rolkooi die een stuk nieuwer zijn. Helemaal verlaten is de garage dus niet.

Na wat onderzoek op het internet blijkt het te gaan om een autogarage in Hoogersmilde. Nadat de eigenaar overleed, was er onenigheid over de erfenis en heeft niemand meer wat aan het pand gedaan. De huidige eigenaar (een van de erfgenamen) wil volgens Dagblad van het Noorden zowel het pand als de auto’s niet verkopen. Het schijnt een populaire locatie te zijn voor trouwfoto’s.

Verlaten garage in Nederland staat vol klassiekers

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear