Aankomend weekend zou de eerste GP van Nederland sinds 1985 worden gehouden. Zoals je inmiddels weet, gaat het feest voorlopig niet door in verband met het coronavirus. Of de Dutch GP dit jaar überhaupt nog doorgang vindt, is nog niet officieel bekend. Voel je de behoefte om dit weekend toch een race te kijken op Circuit Zandvoort, dan kun je RTL aanzetten om de A1GP van 2006 te kijken. Of richt je neus naar de Porsche TAG Heuer Esports Supercup, voor de eerste simrace van het tweede seizoen – met Max Verstappen.

De winnaar van de Porsche TAG Heuer Esports Supercup harkt 200.000 dollar binnen, zo’n 183.000 euro. De Nederlander kwalificeerde zich als een van de 40 coureurs voor het kampioenschap. Verstappen simracet voor Team Redline Fanatec en moet het onder andere opnemen tegen Joshua Rogers, de winnaar van vorig jaar. Het evenement vindt plaats op één dag en bestaat uit een vrije training, een kwalificatie, een sprintrace en een hoofdrace, met nog een warming-up tussendoor.

‘Je mag dit beschouwen als het wereldkampioenschap iRacing’, aldus Atze Kerkhof, teammanager van Porsche24 driven by Redline en directeur van Team Redline. Aan deze race doen de beste simracers mee en het spektakel is te volgen via de officiële Porsche-accounts op Twitch en YouTube. Het digitale kampioenschap zou normaal gezien gelijklopen met de echte Porsche Supercup, die in het voorprogramma van F1-races wordt verreden. De fysieke race gaat niet door, maar de simrace met Verstappen wel.

Tijdschema Porsche TAG Heuer Esports Supercup op Zandvoort

13.45 – 14.03 uur: vrije training
14.03 – 14.15 uur: kwalificatie
14.17 – 14.32 uur: sprintrace
14.34 – 14.44 uur: warm-up
14.45 – 15.15 uur: hoofdrace

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)