Vreemde bedrijfscultuur in Stuttgart. Volgens de geruchten moet elke carrosserievorm die hardop uitgesproken kan worden – hoe gek ook – daadwerkelijk worden gebouwd. Hoe verklaar je anders de CLS of de CLA Shooting Brake?

Je snapt de frustratie toen een stagiair riep: ‘waarom bouwen we geen Mercedes-AMG GT met vier deuren?’ Met een hoop gevloek (ze waren net klaar met de AMG GT R) gooiden de designers hun aangegeten schnitzel in de prullenbak en gingen aan het werk. Als er scherpe, agressieve lijnen in het ontwerp zitten, dan weet je waarom. Het eerste studiemodel zien we morgen op de autosalon van Genève.

Heeft de vierdeurs Mercedes-AMG GT concurrenten?

De benchmark in het segment waar de AMG GT zich bevindt, is de Porsche 911. Een vierdeurs 911 bestaat niet. Al komt de Panamera dicht in de buurt. De Ferrari GT4Lusso mist twee deuren. Een Aston Martin Rapide dan? Of de BMW 6-serie Gran Coupé? In de teaser zie je EQ Power-logo’s, wat duidt op de aanwezigheid van een stekker. De vierdeurs Mercedes-AMG GT dobbert dus in het vaarwater van de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid. Stilletjes hopen wij ook op een vierdeurs Mercedes-AMG GT R.

Bekijk de vierdeurs Mercedes-AMG GT

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie