Tijdens de Bonneville Speed Week brak een man genaamd George een record. Met een behoorlijk hoge snelheid.

Zijn je handpalmen vervelend droog? Is je hartslag oncomfortabel laag? Zijn je nagels te glad en onafgebeten? Misschien moet je dan deze video even kijken.

Hier zie je de 63-jarige snelheidsduivel George Poteet een nieuw C/BFS snelheidsrecord van 628,8 km/u neerzetten tijdens de Bonneville Speed Week van dit jaar. Wat C/BFS is, vraag je? Zo duidt men op de zoutvlaktes een gestroomlijnde auto aan die loopt op benzine, wordt aangejaagd door iets van een turbo of supercharger, en een motorinhoud heeft van tussen de 5.014 en 6.095 cc.

Poteets auto, heel toepasselijk Speed Demon genaamd, heeft een dikke V8 van 5,7 liter aan boord waarop twee Turbonetics turbo’s zijn gemonteerd. Die stuwen het vermogen op tot 2.200 pk, en dat is veel. Zulke pk’s helpen dan ook aardig als het je doel is om heel, héél snel te gaan. Dat lukte Poteet: hij verpletterde het oude C/BFS-record van 589 km/u. Helaas schijnt het zo te zijn dat de meting niet helemaal aan de regels voldeed, en dat het dus geen officieel record is. Toch wist George op zijn top een ongelooflijke snelheid van 686 km/u aan te tikken. Kijk hieronder ademloos hoe dat er uitziet.
 

Reacties