VN legt plan voor aan Elon Musk voor 6,6 miljard

Het Wereldvoedselprogramma wil graag hongerproblemen oplossen met geld van Musk

Elon Musk laadt zijn Tesla Model S op
Foto('s): Tesla

‘Als Wereldvoedselprogramma (WFP) exact kan beschrijven in dit Twitter-draadje hoe 6 miljard dollar wereldhonger kan oplossen, dan verkoop ik nu Tesla-aandelen om dat te doen’, schreef Elon Musk zo’n twee weken geleden op Twitter. De baas van Tesla reageerde op een nieuwsartikel van CNN waarin stond dat Elon Musk met 2 procent van zijn rijkdom wereldhonger kon oplossen. De grote baas van WFP, David Beasley, laat de kans niet liggen. WFP, wat onderdeel is van de Verenigde Naties, heeft nu een plan uitgewerkt en voorgelegd aan Elon Musk.

‘Deze hongercrisis is urgent, ongekend EN vermijdbaar Elon Musk. Je vroeg een duidelijk plan en transparante boekhouding. Hier is het! We zijn klaar om met je te praten – en met iedereen die serieus is over het redden van levens. De vraag is 6,6 miljard dollar om hongersnood in 2022 te voorkomen’, zegt Beasley op Twitter. In het plan met de naam ‘een eenmalige oproep aan miljardairs‘ staat hoe ze de miljarden willen uitgeven.

De baas van Tesla kan het missen

Meer dan de helft gaat bijvoorbeeld naar eten en het bezorgen van voedsel. Thuisbezorgd is inderdaad ook vrij duur. In totaal moeten er 42 miljoen mensen geholpen worden in 43 landen. Hoewel Elon Musk in de tussentijd wel al op andere zaken gereageerd heeft, is er nog geen reactie op het verzoek van Beasley. We zijn benieuwd of Musk echt de miljarden zal doneren aan de VN én of andere miljardairsvriendjes zullen volgen. Belangrijk om te weten: Musk wordt geschat op een vermogen van ruim 280 miljard dollar. Hij kan het dus zeker wel missen.

De tweet van Beasley

Reacties
 1. Edwin zegt op 16 november 2021 om 18:21:

  De voorwaarde was dat er exact wordt omschreven op Twitter, dus zichtbaar voor iedereen, hoe ze met dat geld het hongerprobleem in de wereld willen gaan oplossen. Hierbij moet ook gespecificeerd worden waar het geld aan wordt besteed.
  Er staat nu bij dat het de oplossing is voor 2022, dus kennelijk is er ieder jaar 6,6 miljard nodig.
  Ik zie dat nog niet als een oplossing.

  • @Edwin zegt op 17 november 2021 om 09:22:

   Iedereen moet voorover bukken om te voldoen aan de eisen van de o zo grote Elon. Het gaat hem toch alleen maar om zijn eigen ego en nog meer geld verdienen over de rug van anderen!

 2. Ben benieuwd... zegt op 16 november 2021 om 13:53:

  Meestal gebruikt Musk Twitter om via een pump&dump scheme zelf geld te verdienen aan zijn volgelingetjes. Eens kijken of hij ook zo fanatiek is als het hem geld kost…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken