05. Tank

Rij eens iets anders, op level geweldig bruut! ‘Goed, je zet 30 ton staal in beweging, maar het is de commandant die bepaalt wat er gebeurt. En de vijand, natuurlijk.’

04. Rij een tractor

Of enig andere grote machine, want heus, weinig is leuker dan het besturen van voertuigen die bouwen, repareren of, beter nog, slopen. Om uit te leggen wat er zo mooi is aan het rijden en bedienen van machines die zo sterk zijn dat ze drie eeuwen oude boomstronken uit de grond kunnen trekken, is lastig. De beste uitleg waarmee we kunnen komen, is dat ze zo groot zijn, dat ze zo sterk zijn, en dat ze zoveel hendels en knoppen hebben. Idealiter kies je er een met een sloopkogel.

03. Brommer

Zoals iedere motorrijder je kan vertellen, heeft het iets louterends om door files te kunnen snijden, om altijd vooraan bij het stoplicht te staan, en – als je bent waar je wilt zijn – gratis en voor niks voor de deur te kunnen parkeren. Jammer is alleen dat motorrijders vroeger of later in het ziekenhuis belanden. Het rijden van een brommer daarentegen biedt dezelfde voordelen, maar eindigt met schaafwonden en een geknakt ego. Je staat op, klopt je kleding af, en gaat weer vooraan bij het stoplicht staan.

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

02. Sneeuwscooter

En dan het liefst wel op, eh, sneeuw. Daar werken ze het best. Het rijden is ergens te vergelijken met een quad, omdat je – in tegenstelling tot op een scooter – niet veel overhelt. De kilometerteller van onze sneeuwscooter gaat tot 180 km/u, maar bij 100 km/u vonden we het al spannend genoeg voor onze eerste keer. Oh, en de teller van een Polaris lijkt op die van een Porsche. Dat is op zijn minst geinig te noemen.

01. Hondenslee

Als je toch in Finland bent voor de sneeuwscooter, kijk dan of je ergens op een hondenslee kunt stappen. Als de slee stilstaat, is het een herrie van heb ik jou daar: de Husky’s blaffen, janken en grommen naar elkaar. Tot je in beweging komt. Dan hoor je enkel de pootjes trippelen en de slee door de sneeuw snijden. Tel daar een waanzinnige uitzicht van een bevroren Fins meer bij op en je hebt een ervaring om nooit meer te vergeten.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie