Vroeger, toen de oorlogen nog koud waren en auto’s in de zomer nog warm, was er Volga. Vernoemd naar de Wolga-rivier in Rusland. Je zou denken dat het merk al lang dood is. Maar het hield het vol tot 2010, met een licht gemodificeerde Chrysler Sebring – wat op zich al een prestatie is. Zeven jaar later heeft één designer een kleine stap gezet om Volga weer op de kaart te krijgen. Misschien wordt deze Volga 2020 Concept ooit zelfs wel de opvolger van de Kortezh Project waar Poetin mee naar de G20 gaat. Maar waarschijnlijk niet.

Wie gaat de Volga 2020 Concept kopen?

Goede vraag. Eigenlijk is dat nog afwachten. De oligarchen uit Rusland rijden nu allemaal in dikke auto’s, maar die komen allemaal uit het westen. De rest van Rusland rijdt voornamelijk Lada. Zo’n Lada is een prima autootje om mee te driften, trouwens. Met deze Volga 2020 Concept wil Alexander Shtorm, die hem ontworpen heeft, de geest van de oude auto’s weer tot leven wekken. Shtorm heeft overigens totaal geen connecties met Volga.

Wat valt ons op?

Het dak is laag en het grote panoramische dak niet te missen. Letterlijk dus; met de bovenkant van je knar als je over een drempel gaat. De Volga bestaat voor een (te) groot gedeelte uit chroom en ook de kleurstelling is nog van, eh, vroeger. Wat betreft de specificaties en aandrijving kunnen we trouwens kort zijn: niets van bekend. Mag je zelf invullen. Wat dacht je van een Russische Tesla-concurrent?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)