Alweer vier jaar geleden hing de Ford Mustang zijn grijze-importjasje aan de wilgen en kwam als volwaardig Europees model naar onze showrooms – inclusief een 2,3-liter viercilinder turbomotor. Voorlopig kun je er met een gerust hart eentje bestellen: verouderd zal de huidige Mustang niet snel zijn. Hij wordt pas in 2026 vervangen door een nieuw model.

Dat meldt Automobile Magazine op basis van bronnen die dicht bij het merk staan. De nieuwe Ford Mustang is een paar jaar uitgesteld. Zodra hij komt, zal hij groter zijn dan de huidige Mustang – denk meer aan het formaat Dodge Challenger. Andere bronnen vermoeden zelfs dat de nieuwe Mustang pas in 2028 of 2029 komt.

Een tussendoortje tot de volgende Ford Mustang er is

In de tussentijd verwacht Automobile Magazine eerst nog een flinke facelift. Het uiterlijk zal van achterlicht tot koplamp herzien worden en tegelijkertijd komt er een hybride aandrijflijn. Met deze ingrijpende wijzigingen zal de huidige generatie Mustang het nog een flinke tijd moeten volhouden.

Ford ontwikkelde, net als bijna alle grote autofabrikanten, een universeel en schaalbaar platform waar haast alle nieuwe auto’s op geplaatst worden. De Ford Mustang komt op het CD6-platform waar bijvoorbeeld ook de Explorer en de Lincoln Aviator op staan. Door het platform te delen, smeert Ford de kosten van het nieuwe model uit om hem betaalbaar te houden.

De Explorer en de Aviator zijn beide grote SUV’s met drie zitrijen. Dat klinkt niet heel positief voor een coupé met sportieve aspiraties, maar belangrijk om te weten is dat de motor in dit platform in de lengte is gemonteerd en de aandrijving naar de achterwielen gaat. Het wordt dus, als het goed is, niet een reïncarnatie in de vorm van een voorwielaangedreven SUV.

Hoewel we gisteren tijdens het Ford-evenement in Halfweg, waar ook de nieuwe Kuga werd onthuld en de volgende Puma even langskwam, wel iets anders te horen kregen. Vóór eind dit jaar zou Fords eerder aangekondigde ‘op de Mustang geïnspireerde’ elektrische SUV eraan moeten komen, met een WLTP-bereik van 600 kilometer. Geen Mustang dus, maar wel iets met Mustang-trekjes. Probeer het maar vast voor je te zien…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)