Als we een Bugatti Chiron op de oprit hadden staan en ons CEO-waardige vakantiegeld op de bankrekening zagen verschijnen, dan zouden we het wel weten: de neus in de blanke folie zetten tegen steenslag en met Chiron op vakantie gaan. Dat de bagageruimte maar 44 liter groot is, daar verzinnen we wel iets op. Misschien een stagiair in een Kia Picanto vooruit laten rijden met de bagage, of zoiets. Maar mocht de stagiair tegen die tijd zelf ook met vakantie zijn, dan biedt de Volkner Performance S uitkomst.

De Volkner Performance S neemt je Chiron of 911 mee

Het Duitse Volkner bracht deze Performance S mee naar de caravansalon in Düsseldorf, die eerder deze maand plaatsvond. Het leuk aangeklede demo-modelletje heeft een hydraulisch uitschuivende garage die groot genoeg is om een sportauto mee te nemen – bijvoorbeeld een Bugatti Chiron. Zo rijd je heel gemoedelijk naar je vakantiebestemming, om ter plaatse de Chiron uit te laden en de boulevard af te rijden. Of laad een Porsche 911 GT3 in en zoek de lokale bergpasjes op.

De prijs

Niet schrikken: de Volkner Mobil Performance S heeft een prijskaartje van ruim 2 miljoen euro. Daarvan zit 300.000 euro in het op maat gemaakt Burmester-audiosysteem. Hetzelfde merk vind je geregeld in auto’s van Mercedes en Porsche. Voor de niet zo bescheiden camper pakt het Duitse bedrijf een buschassis van Volvo. De zescilinder produceert 320 pk en 1.200 Nm, wat klinkt als voldoende. Verder kun je 600 liter vers water meenemen om zelf je eigen koffie te zetten onderweg. Door het ingebouwde toilet hoef je niet meer naar die gore toiletten langs de Autobahn.

De promovideo van de camper

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie