Dat Volkswagen het lef zou hebben om een Arteon Shooting Brake te bouwen, had niemand verwacht. Dus waarom de lijn niet doortrekken en stilletjes een kleine portie hoop vestigen op een Volkswagen Arteon Coupé? Hou je adem niet in, zouden de Engelsen zeggen. Maar een potje digitaal dagdromen, dat mag natuurlijk altijd. Ene Zoki Nanco slingerde zijn pc aan om het internet te tonen hoe zo’n VW Arteon Coupé eruit zou kunnen zien.

Zoki verwijderde twee deuren en klopte het plaatwerk boven de achterwielen flink uit. De koplampen en achterlichten bleven gelijk aan die van de vierdeurs en de bumpers komen van de R-line. De buitenspiegels lijken iets smaller, wat een mooi detail is. Omdat de digitale ontwerper toch alle vrijheid had, verwijderde hij elke suggestie van bodemvrijheid. Ook monteerde hij een set dikke wielen die de brede wielkasten goed vullen.

Idealiter zorgt een VR6-motor voor de voorwaartse beweging van de Volkswagen Arteon Coupé. Er waren lange tijd geruchten dat Volkswagen de zescilinder zou gaan aanbieden in de Arteon, maar die kans lijkt met de dag af te nemen. De Europese Unie stelt strenge eisen wat betreft de uitstoot, en zo’n gulzig blokje zou het voldoen aan deze eisen een stuk lastiger maken. Voorlopig blijft een Volkswagen Arteon Coupé met een sportieve roffel een dagdroom.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)