De Volkswagen Phaeton (of is het nu Pheaton?) was niet het commerciële succes waar Volkswagen op hoopte. Want wie betaalt er nu Bentley-geld voor een opgewaardeerde Passat? Tijd voor een nieuwe poging. Daartoe pakt Volkswagen nog een miskleun – de CC – en voegt hem samen met de Phaeton. Two wrongs don’t make a right. Om het succes garanderen geeft Volkswagen de creatie een naam waar een enge aandoening jaloers op zou zijn: Volkswagen Arteon.

De Volkswagen Arteon is een vierdeurs met coupélijnen die boven de Passat gepositioneerd wordt. Net als wijlen de Phaeton dat deed. Dat Volkswagen het nog eens probeert, valt ze niet te verwijten: de Audi A5 Sportback heeft het altijd goed gedaan. Aan de auto zal het ongetwijfeld niet liggen: de schets van de Arteon ziet er lekker uit. Wellicht krijgt Volkswagen deze keer wel het Sportback-succesje waar het merk al die jaren al op hoopt? Aan de andere kant: met de Phaeton en de CC was ook niets mis.

Waar komt de naam Volkswagen Arteon vandaan?

De naam artrose is een samentrekking van de woorden ‘Art’en ‘Eon’. Schijnbaar eindigen alle namen van Volkswagens premium modellen met ‘Eon’. Zoals de Chinese Phideon. Kom op, die ken je toch wel? Mocht de Volkswagen Arteon je bekend voorkomen, dan komt dat omdat hij veel weg heeft van de Volkswagen Sport Coupé Concept GTE. De gele creatie verscheen vorig jaar. Of omdat alle Volkswagen op elkaar lijken. Met het design van de Arteon presenteert Volkswagen een expressieve nieuwe familie-look voor het merk.

Op de autosalon van Genève in maart wordt de Volkswagen Arteon officieel onthuld. In de zomer van 2017 verschijnt hij op de weg.

Reacties

 • n.k. leeuwenburg heeft op 24 juni 2019 geschreven:

  graag zou ik de topgear blad willen ontvangen.

  • Redactie TopGear heeft op 25 juni 2019 geschreven:

   Hi, op onze abonnementenpagina staan tal van mooie aanbiedingen waarmee je TopGear elke maand automatisch door de bus krijgt. Kijk hier en zoek een mooi abonnement uit: https://topgear.nl/abonnement/

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)