Terwijl Volkswagen zijn Europese thuismarkt keer op keer probeert te paaien met lieve, groene elektro-conceptcars, pakt hun Amerikaanse tak het net even anders aan. De enorme SUV die ze daar hebben rondrijden, de Atlas, leende zich bij uitstek voor conversie naar een pick-up. Dus wat presenteerde VW onlangs op de autoshow van New York? Precies: deze Volkswagen Atlas Tanoak.

Oké, we moeten erbij zeggen: het is (nog) een concept. De Tanoak is bedoeld om de interesse van het publiek te peilen in het populairste ‘auto’-segment in de VS. Wij zouden zeggen: waarom niet? Hij ziet er alvast een stuk beter uit dan Mercedes’ omgebouwde Nissan.

Een lijvig geval

De Volkswagen Atlas Tanoak is in ieder geval van gepast Amerikaans formaat. Hij is 5,44 meter lang, 2,03 meter breed en 1,84 meter hoog – en dat terwijl ie in essentie gewoon op hetzelfde MQB-platform staat als jouw Golf Variant. Hij komt van z’n plek door een turboloze 3,6-liter V6 FSI met 280 pk, een achttraps automaat en 4Motion-vierwielaandrijving. Hiermee doet ie 0 naar 96 km/u (60 mph) in 8,5 seconden. Voor het zwaardere modderwerk heeft hij een lage overbrenging.

Vijf mensen kunnen een plek vinden in het interieur, en in de laadbak moet je er in sommige werelddelen nog zo’n twintig kwijt kunnen. De Atlas Tanoak blinkt je tegemoet met een heel led-arrangement aan voor- en achterkant. In het interieur vinden we uiteraard een Digital Cockpit, en sfeerverlichting die zich aanpast aan de rij-modus (zoals Offroad of City) waarin je je bevindt.

Wanneer kun je de Volkswagen Atlas Tanoak kopen?

Niet, voorlopig, maar het zou ons niks verbazen als Amerikanen erg warm blijken te lopen voor een auto als deze. En mocht je zelf je bescheiden diesel-Amarok zat zijn, stuur dan even een paar dwingende mailtjes naar Volkswagen of America. Wie weet gaan ze wel overstag.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie