Gefeliciteerd met de Golf R, dames en heren. Het is dit jaar twintig jaar geleden dat de Golf R32 verscheen en hoewel het cijfertje verdween, is de R-badge gebleven. Om de verjaardag te vieren, introduceert het merk nu de Volkswagen Golf R 20 Years. Ze geven de Golf niet 20 pk extra, wat jammer is, maar wel genoeg om hem de krachtigste productie-Golf ooit te laten zijn. De nieuwe R 20 Years heeft 13 pk erbij, waardoor het totaal nu 333 pk is.

Naast wat extra vermogen, heeft de Volkswagen Golf R 20 Years een paar leuke partytricks. Als je de Golf start, bijvoorbeeld, klinkt het toerental gelijk naar 2.500 tpm. Niet leuk voor de buren, wel leuk voor de bestuurder. Bovendien laat de instapverlichting zien dat je een 20 Years rijdt. Daarnaast is de DSG-bak getweakt voor meer feedback. Ook heeft de Golf voor het eerst écht koolstofvezel in het interieur.

Wat de Volkswagen Golf R 20 Years gaat kosten is nog niet bekend. Hij komt naar Europa en naar Noord-Amerika. Halverwege dit jaar moet hij in de showrooms verschijnen en hij blijft slechts een jaartje in de verkoop. Volkswagen noemt het zelf ‘nu al een collector’s-item’.

Reacties

  • Freddie heeft op 28 mei 2022 geschreven:

    Ben benieuwd!rij nu zelf de laatste model Golf 7.5 R met het complete pakket inclusief fabrieksaf Akrapovic.
    De prestaties zijn ongekend,zekers voor de golf,je verwacht het niet zon bommetje op wielen die menig dure sportwagen achter zich laat

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)