Volkswagen zet een paar elektroden op de oude Buggy en dient een flinke schok toe om de strandrakker weer tot leven te wekken. De Volkswagen ID Buggy is de moderne interpretatie van van misschien wel het meest iconische strandautootje ooit. En net als de oude zandhapper staat de nieuwe Buggy ook op een soort skateboard. De Volkswagen ID Buggy moet een vette showcase zijn van wat het schaalbare MEB-platform van Volkswagen allemaal wel niet kan – maar één foto is veel te afleidend. Achterin de Volkswagen ID Buggy ligt een klein skateboard dat eruit ziet als een klein MEB-platformpje. De Buggy is zwanger!
Oké, flauw. Maar stiekem lokt het merk dit soort reacties uit door zo’n lading net-niet-duidelijke foto’s van de Volkswagen ID Buggy het internet op te pompen. Wel interessant is de techniek die VW voor de auto ontwikkelde: mobiele powerbanks voor EV’s. De units van 360 kWh kunnen overal neergezet worden en laden de Volkswagen ID Buggy voor 80 procent op binnen een half uur. Volkswagen zegt zelf dat de powerbanks handig zijn bij festivals of op het strand, maar wat dacht je van als je gestrand staat langs de snelweg? Of in de zomermaanden langs de Autoroute du Soleil. Of juist in de wintermaanden langs de verstopte snelwegen richting de wintersport (advies: pak dan niet deze Buggy).
Goed, nog even terug naar de Buggy? De batterijcapaciteit is 62 kWh en de twee elektromotoren genereren samen 204 pk. Exact dezelfde specificaties als de Skoda Vision iV en de Seat el-Born. Logisch ook – ze staan allemaal op datzelfde MEB-platform. Volkswagen wil dat carrosseriebouwers net als vroeger geïnspireerd raken om hun eigen koetsen te ontwikkelen voor het geinige ding. De Volkswagen ID Buggy komt 250 kilometer ver op één lading. In 7,2 seconden zit ie op de 100 km/u.
Advertentie

Reacties

  • Prive heeft op 5 maart 2019 geschreven:

    Leuk karretje om op vakantie te huren om een dagje door de duinen of strand te crossen. En zand in de motor is onmogelijk.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie