De auto van de toekomst bestaat uit de overblijfselen van appels en eet elektrische longboards, aldus Volkswagen. De Volkswagen ID Space Vizzion is het zevende lid van het elektrische gezin waarvan er eigenlijk nog maar eentje écht bestaat, de ID 3. Zie het als een voorbode van de elektrische Volkswagen Passat.

Eerder lieten we al renderings zien van het ruimtewondertje van Volkswagen. Net als zijn broertjes en zusjes wordt hij verwacht in 2021. Met deze revolutie wil Volkswagen in 2050 klimaatneutraal zijn. De ID SV (zo klinkt het ineens een stuk stoffer, niet?) is op dit moment nog een conceptauto, maar we vermoeden dat ie flink lijkt op de uiteindelijke productieversie en dat de longboards onderweg naar de assemblageband zullen sneuvelen.

Het interieur van de Volkswagen ID Space Vizzion

In deze VW word je omsingeld door een digitale cockpit. Het centrale touchscreen is 15,6 inch groot, met links daarvan een augmented-reality head-up display. Echte rijders die graag een versnellingspook hanteren, kunnen beter even wegkijken. ‘De traditionele versnellingspook is voltooid verleden tijd’, zegt Volkswagen. De versnellingen worden ingezet via een knop aan de stuurkolom. Zoals voorspeld bestaat het interieur uit duurzame materialen, zoals het restmateriaal uit appelsapproductie, wat Volkswagen AppleSkin noemt.

De Volkswagen ID Space Vizzion heeft, net als de andere ID’s, een batterij van 82 kWh die z’n stroom levert aan een 280 pk sterke motor op de achteras en een 77-pk motor op de vooras. Het systeemvermogen is 340 pk en van 0 naar 100 km/u gaat de stationwagen in 5,4 seconden. De vierwielaangedreven EV kan met een volle accu een afstand afleggen van 590 kilometer.  Wat ook wel lachen is aan deze elektrische Passat-achtige, is dat je nooit stil komt te staan. Dat is het voordeel van die twee elektrische longboards achterin, speciaal voor de hipsters die na 590 kilometer hun reis nog willen vervolgen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie