Meer dan een half miljoen mensen (waarvan 80.000 structureel) hebben last van pesterijen op de werkvloer, volgens TNO. Volkswagen hoopt op een explosieve toename van deze cijfers. Want dat zou betekenen dat de CitySkater en Streetmate goed verkopen. We snappen best dat het redden van de ijsbeertjes belangrijk is, maar om nou iedereen in je direct omgeving te steriliseren met je a-seksualiteit omdat je te lui bent om te fietsen, gaat wat ver.

De opvouwbare Cityskater is een volledig elektrisch ‘Schop Mij-briefje’ met een topsnelheid van maximaal 15 km/u. Lang niet snel genoeg om kwetsende opmerkingen van collega’s voor te blijven. Volkswagen maakte het ding gelukkig handzaam, anders stonden je collega’s je na werktijd op te wachten in het fietsenhok.

De Streetmate is de berijdbare tegenhanger van een dubbeldekker-Kipling-tas met een actieradius van 35 kilometer. De zelfingenomenheid van de posttas-dragende bestuurder in de foto’s helpt ook niet met het kweken van sympathie. Zelden zag een bestuurder van wat voor object dan ook, er zo muilpeer-uitnodigend uit.

De elektrische step (die dus geen step is, want je stept niet) en dat andere ding waarvan je de stuurknuppel niet per ongeluk wilt uitklappen als je er al boven staat, zijn Volkswagens manier om autogebruik bij woon-werk-verkeer te verminderen. Ga toch fietsen. Zelfs die ene collega die iedereen erop wijst dat ‘gluten ongezond zijn’ en ‘vlees moord is’ zal ontzien worden in jouw nabijheid.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie