Dit moet wel de hardst in waarde stijgende Volkswagen Jetta ooit zijn. Of zeg maar gerust: de enige ooit. De Volkswagen Jetta uit ‘s werelds beste slechte film ooit: The Fast and the Furious. Zo’n drie jaar geleden ging ie bij een veiling weg voor 46.000 dollar – nu mag ie het dubbele kosten.

Voor 99.900 dollar (zo’n 87.500 euro) kan de enige echte Volkswagen Jetta uit F&F van jou zijn. De auto staat er hetzelfde bij als toen hij gefilmd werd, op de toevoeging van enkele handtekeningen na. Paul Walker, Chad Lindberg (Jesse) en regisseur Rob Cohen tekenden de auto.

De Volkswagen Jetta uit F&F is in werkelijkheid niet het monster dat hij op het doek was. Ontmoet nooit je helden. De 2,0-liter viercilinder met een viertrapsautomaat zal tijdens Race Wars geen spannende dragrace leveren tegen een Honda S2000. Hij reed in totaal 33.000 kilometer. Niet dat je veel met dit museumstuk wilt rijden – daar koop je ‘m niet voor.

Maar als je dat toch doet: de aardige mensen van Universal Studios monteerden de remklauwen weer op de remschijven na de verliezende dragrace (technisch gezien was dat ook niet dezelfde auto. Evenals de auto met de kogelgaten). Overigens had de Jetta in de film wél remklauwen, maar die zaten verstopt achter neppe geperforeerde remschijven.

Noteer ‘m maar op je verlanglijstje voor deze feestdagen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie