De Volkswagen Polo R Supercar is een Polo op dezelfde manier als Bruce Banner de Hulk is. De een kent goede manieren en het principe van de rationele gedachtegang, en de andere houdt van dingen slopen.

De dwaze Volkswagen Polo R Supercar (dat is dus zijn echte naam) moet de FIA World Rallycross Championship-titel dit jaar wederom veiligstellen. De WRX-kampioenen van vorig jaar, Johan Kristoffersson en zijn teamgenoot Petter Solberg, besturen de Polo met 570 pk. Dat is het vermogen van een Nissan GT-R in een kale Polo.

De tweeliter stuurt het vermogen naar alle wielen. Niet knipperen bij de start, want in 1,9 seconden sprint de Polo naar de 100 km/u. Dat is sneller dan een F1-auto, ook mede dankzij de korte overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak. Helaas gaan we geen gehomologeerd straatmodel van deze Polo zien. En in tegenstelling tot de R5 Polo, komt deze modderslingeraar niet met een kenteken.

In vergelijking met vorig jaar legt deze Polo meer nadruk op koeling en aerodynamica. Het nieuwe WRX-seizoen begint op 14 april in Barcelona. Overigens, als je een hatchback wilt met een 2,0-liter viercilinder en rond de 550 pk, moet je even aan kloppen bij Posaidon.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie