De tijden veranderen en Volkswagen moet mee. De nieuwste stap in de verduurzaming eist zijn nieuwste slachtoffer – misschien wel de pijnlijkste tot nu toe. De kantines bij het Volkswagen-hoofdkwartier in Wolfsburg schrappen de iconische curryworst van het menu. De langwerpige vleeslolly was er bijna 50 jaar lang te krijgen – de lekkernij heeft zelfs zijn eigen Volkswagen-onderdeelnummer.

Geen vlees meer bij Volkswagen

De kantine in Wolfsburg wordt helemaal vleesvrij, dat blijkt uit een interne memo die persdienst DPA in handen heeft. Eerder verdween de curryworst al uit de kantine in Hannover. Daar werden jackfruitburgers met friet en rossinipasta met kruidenkool op de menukaart toegevoegd. Een vegan-worst lijkt er niet te zijn.

We kunnen ons zo voorstellen dat het niet fijn terugkomen is van vakantie voor een hoop medewerkers. Toen Volkswagen het recept van de curry veranderde, was er al veel ophef. Volkswagen beweert dat een hoop medewerkers achter de beslissing staan om minder vlees aan te bieden. Dat geloven we wel: steeds meer mensen eten minder vlees.

Voor de mensen die ermee worstelen, is er goed nieuws

Aan de overkant van de straat kunnen de medewerkers van Volkswagen blijkbaar de curryworst nog gewoon halen in een winkeltje. Voor thuis dan, waarschijnlijk. Ook kun je, als je goed zoekt, de curryworst zelf bestellen. Een aantal webshops biedt de befaamde Volkswagen-curryworst nog aan.

Volkswagen stopt ook met verbrandingsmotoren

Het merk kondigde eerder aan te gaan stoppen met het produceren van verbrandingsmotoren voor Europa in 2035. Veel keuze hebben ze niet, want dan komt er waarschijnlijk een verbod vanuit de EU op nieuwe benzine- en dieselmotoren. Hopelijk is het verbannen van vlees uit de bedrijfskantines niet het begin van het einde van de curryworst. We zijn helemaal voorstander van minder vlees eten, maar dit zou wel een gemis zijn.

Advertentie

Reacties

 • Vrolijke vegetarier heeft op 20 augustus 2021 geschreven:

  Wat een dapper besluit van Volkswagen. Hoop dat het stand houdt

  Reageer
 • Ongezond heeft op 11 augustus 2021 geschreven:

  De mens is een omnivoor. Eet dus groente én vlees. Die enge PvdD figuren die steeds meer van dit soort dingen door duwen zijn een gevaar voor de menselijke gezondheid.

  • Vrolijk zonder vlées heeft op 20 augustus 2021 geschreven:

   Ik vind het een sterk besluit. De mens kan uitstekend zonder vlees, en voordelen voor milieu en dier zijn evident

   Reageer
  Reageer
 • japiedeapie heeft op 10 augustus 2021 geschreven:

  wat een onzin allenaal

  Reageer
 • Dc heeft op 10 augustus 2021 geschreven:

  Inderdaad

  Reageer
 • Samuel Schut heeft op 10 augustus 2021 geschreven:

  Dit is belachelijk, waarom niet naast vlees vegan aanbieden dan zien ze vanzelf dat de meerderheid vlees wil.

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie