Je ziet het, we hebben het beste Genève-nieuws voor het laatst bewaard. De huidige Sharan heeft de periode nog meegemaakt dat jongedames met ongeschoren oksels rondliepen, maar gelukkig heeft Volkswagen eindelijk een opvolger klaarstaan.

De nieuwe Sharan is maar liefst 22 cm langer en de wielbasis is met 7,5 cm toegenomen, iets waar de inzittenden van profiteren. Je mag ‘m dan ook een volwaardige zevenzitter noemen. De tweede zitrij kun je flink heen en weer rollen en de achterste stoelen klappen zonder veel moeite weg in de vloer. Lekker veelzijdig. Optioneel kun je o.a. kiezen voor elektrische schuifdeuren, dsg, acc (adaptief onderstel) en parkeerhulp.

Natuurlijk is deze Sharan vooral ook veel schoner dan z’n voorganger. Twee benzine- en twee dieselmotoren maken hun opwachting. De 1.4 TSI met 150 pk is goed voor slechts 172 g/km CO2. Twee 2.0 TDI’tjes met 140 of 170 pk (143 en 152 g/km CO2) zullen de bestverkochte varianten worden. De slapste diesel verbruikt slechts 5,4 l/100 km. Enigszins leuk wordt het met de 2.0 TSI met 200 pk, standaard uitgerust met dsg en met 201 g/km CO2 ook niet bijzonder smerig.

Vanaf september kun je je kinderen de Sharan laten mishandelen in de VW-showroom. Volgend jaar komt er ook een vierwielaangedreven uitvoering op de markt.

Reacties