Is het een Airstream of is het een Volkswagen? Het antwoord is ‘ja’. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar je kijkt hier naar de Volkstream. Voor zover wij weten de enige ter wereld. Het is een Volkswagen T1-busje met een interessante butt lift. Bovendien heeft dit busje een moderne Subaru-boxermotor voor wat extra pit.

De Volkswagen T1 Volkstream is het resultaat van een samenwerking tussen restaurateur Jeff Gagnon en kunstenaar Randy Grubb. Technisch gezien werd het busje volledig gerestaureerd en kreeg moderne Wilwood-remmen, een verbeterde stuurinrichting en tot slot een 2,5-liter Subaru-boxermotor. Vanonder helemaal modern, maar vanbuiten is het busje des te klassieker.

De Volkstream ken je van SEMA, misschien

Net als een Airstream-caravan, heeft deze T1-bus aluminium plaatwerk met popnagels achterop. Op een moderne bus ziet het er waarschijnlijk niet uit, maar op de oude T1 uit de jaren vijftig past het perfect. De auto ken je misschien trouwens ook van de SEMA-beurs in 2019, daar stond de Volkstream ook te glimmen. Inmiddels staat de bus in het Amerikaanse Portland.

De 2,5-liter boxermotor komt uit een Legacy uit 2000 en is niet meer luchtgekoeld. Overigens heeft deze motor geen turbo en het vermogen zou rond de 150 pk moeten zitten. Lijkt ons meer dan genoeg voor een bus waar je rustig mee moet cruisen. De bus staat te koop op Bring A Trailer en het hoogste bod is momenteel 63.000 dollar. Tik jij hem op de kop?

Advertentie

Reacties

  • CeeGee heeft op 2 januari 2023 geschreven:

    Ik vindt de binnenspiegel wel humor… 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie