De Volkswagen Up Exclamation Mark, zoals het instapmodel nog altijd op de TopGear-redactie wordt genoemd, is een prima auto. Sinds begin dit jaar heeft de Up Exclamation Mark zelfs een turbo op de 1,0-liter driecilinder en produceert daarmee 90 pk. Kom je toch in 10 seconden van 0 naar 100. Voor de mensen die wat sneller willen zou er een GT Up Exclamation Mark komen, maar hoewel die auto vrijwel klaar was voor productie, verscheen ie nooit.

Volgens Autocar worden die zwaar teleurgestelde mensen toch nog blij gemaakt, in de vorm van een GTI. Deze zou 115 pk uit een 1.0 TSI-motor persen en daarmee in 8 seconden van 0 naar 100 gaan. De topsnelheid? Maar liefst 200 kilometer per uur. Daarmee is de Volkswagen Up Exclamation Mark GTI perfect om mee tussen de ochtendspits door te scheuren.

Abarth-concurrent

Volkswagen zou hiermee ook meteen de concurrentie aan willen gaan met de Fiat Abarth 500 of de 595, zoals de nieuwe uitvoering gaat heten. De informatie lijkt redelijk betrouwbaar, omdat Autocar beweert met een prototype te hebben gereden die al 105 pk onder de motorkap had. We zijn benieuwd! De foto’s hierboven zijn overigens van de GT Up Exclamation Mark, niet van de GTI.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie