Je eigen aangepaste auto laten vereeuwigen als Hot Wheels-speelgoed. Het klinkt als de droom, toch? Zeker als er zoveel tijd (en geld) in je gemodificeerde auto zit, dat je er bijna niet meer zelf mee durft te spelen. Gelukkig kan de eigenaar van deze Volvo P1800 zijn auto nu onbeperkt tegen de plinten botsen. Zijn auto is de winnaar van de Hot Wheels Legend Tour 2021. Zijn Volvo P1800 Gasser wordt uitgebracht als speelgoedautootje.

De ‘Aint No Saint’ kwam in het bezit van de 71-jarige Lee Johnstone als roestige koets. Hij restaureerde de koets en bouwde hem om tot Gasser. Nu ligt er een Chevrolet 454 in, een big block-V8 met een supercharger van GMC. De lak is nog wel een Volvo-kleur. De drag-Volvo is het resultaat van vijftig jaar lang racen, slopen en beter opbouwen. Je kent het nummertje Daft Punk wel. Lee rijdt de auto met zijn dochters Eleanor, Sarah en Victoria, met de nodige steun van zijn vrouw.

‘Ik ben verheugd dat mijn auto nu een modelauto van Hot Wheels wordt en dat ik mijn passieproject op schaal 1:64 met de wereld kan delen’, zegt Lee. ‘Het is geweldig om de eerste Britse winnaar te zijn.’ Het is nog niet bekend wanneer de Volvo P1800 Gasser van Hot Wheels in de schappen ligt.

Maar wat is eigenlijk een Gasser?

Gassers zijn opgekrikte hot-rods die geïnspireerd zijn op oude dragracers. In dit geval is het ook gewoon een dragracer. Ze zijn ontdaan zijn van al het onnodige gewicht en vaak staan ze een stukje hoger staan dan normaal. Het liefst steekt er een dikke V8 uit de motorkap. Ze staan hoger omdat er een starre achteras is gemonteerd die eigenlijk niet lekker past. Sommige verhogen de auto gewoon omdat ze het cool eruit vinden zien.

Advertentie

Reacties

 • Nanno heeft op 12 februari 2022 geschreven:

  We maken ons druk om allerlei zaken maar laten nu eens echt serieus demonstreren tegen de hoge brandstofprijzen in NL ! Al dat gepraat er over hoe het zit zal niet helpen , verhoging op vehoging brengt alleen maar geld het belasting op belasting ( BTW ) Maak Nederland wakker geloof de overheid niet !

  Mvg, Nanno

  Reageer
 • Joki heeft op 17 november 2021 geschreven:

  Het is dus door die mannen dat we met nu SUV’s opgescheept zitten… zie “ sommige verhogen de auto omdat ze het cool eruit vinden zien”!

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie