Je kent vast iemand wiens interieur een milieudelict is en iemand bij wie het interieur schoon genoeg is om een niertransplantatie in te doen zonder infectiegevaar. Is het toeval, of neigen smeerpijpen naar een bepaald merk? Zuto Car Finance ging op onderzoek uit een deed een enquête onder 2.000 Britten. Wat blijkt? Volvo-rijders hebben de smerigste auto’s, volgens het onderzoek.

Eenderde van alle Volvo-rijders geeft toe dat als het om het schoonmaken van het interieur gaat, het zes tot twaalf maanden duurt voordat ze hun auto stofzuigen als hij vies is. Daarna komen Honda-rijders: 25 procent van deze bestuurders wacht meer dan zes maanden met schoonmaken. Citroën en Hyundai-bestuurders volgen met beide 20 procent.

De schoonste bestuurders

Mercedes-bestuurders zijn de properste van alle bestuurders. Maar liefst 21 procent van alle taxichauffeurs (oké, sorry, flauw) maakt zijn auto elke week schoon. BMW, Audi en Mazda-bestuurders volgen hierna als de schoonste autobezitters. Bij Mazda-bestuurders moet wel gezegd worden dat 42 procent vieze automatten zegt te hebben.

En dan de smerigste bevindingen. Één op de tien Audi-rijders zegt ooit eens dierenkots in het interieur gehad te hebben. En 10 procent van de Mercedes-rijders heeft ooit dierenpoep moeten opruimen. Peugeot-rijders laten iets te vaak beschimmeld fruit in hun auto liggen.

Niet meerijden met een vieze auto

Een forse 44 procent geeft toe zich ooit geschaamd te hebben vanwege de troep in de auto. De helft van alle Mercedes-rijders zegt weleens iemand een lift geweigerd te hebben omdat zijn of haar auto te vies was. Bij Audi en BMW is dat 33 procent. Ze verzinnen dan vaak een excuusje en smeren ‘m snel.

Reacties

 • john heeft op 26 juli 2019 geschreven:

  Ja engelse Die zijn overal vuilakken op.

  Reageer
 • Ramcy heeft op 26 juli 2019 geschreven:

  Ik rijd zelf een volvo, Dan ik wordt mentaal gestoord als er ook maar iets vuil is buiten of in de auto. iedere zaterdag maak ik haar schoon.

  Reageer
 • Almar Boone heeft op 25 juli 2019 geschreven:

  Ik ben geen brit, maar ook dan vind je geen rotzooi in mijn ovloV. Heb een mooie vak in mijn midden arm steun en daar zit een zakje in waar ik alles in kan deponeren. In de kofferbak heb ik een krat met alle noodzakelijke dingen die je bij de hand moet hebben onderweg mocht je stranden. Banden materiaal natuurlijk bij het reservewiel.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear