Als het op auto’s aankomt zijn Zweden de tolerantste mensen ter wereld. Ze zien geen merken. Het maakt niet uit waar de motor vandaan komt of waar die turbo normaal op hoort te zitten. Een Audi-diesel met een Scania-turbo in een Mercedes? Boeiend. Nergens in Europa bouwen ze vreemdere creaties dan in Zweden. Misschien ook wel omdat in de wat meer afgelegen plaatsen ze ook de hele dag niets anders te doen hebben dan met hun lasapparaat te spelen. Het zal je niets verbazen dat deze Volvo S40 met BMW V10 ook uit Zweden komt.

De Volvo S40 met BMW V10 komt uit de schuur van DA Motor AB in Tjörn, waarbij we gelijk moeten benadrukken dat het hier voornamelijk gaat om het plaatwerk van een Volvo S40, want van de rest is weinig over. DA Motor bouwde een buizenframe waar alle delen in en op gemonteerd werden. Ook werd gekozen voor de enige juiste transmissie voor zo’n project als dit: een handbak. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een M5-differentieel.

De 5,0-liter V10 produceert 507 pk en 520 Nm in standaardvorm. Misschien dat deze iets meer of iets minder produceert, maar het zal in ieder geval meer dan genoeg zijn om de S40 in minder dan 5 seconden naar de 100 km/u te lanceren. De M5 waar de motor uitkomt, weegt 1.670 kilo en doet de sprint in 4,7 seconden. Doe maar een goede inschatting.

De Volvo S40 met BMW V10 in actie

Idag har vi fått provkört min egen bil för första gången någonsin!! Känns riktigt skönt 🙂

Geplaatst door DA Motor AB op Zaterdag 1 juli 2017

Foto’s: DA Motor

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie