Soms wil je niet voor een verrassing komen te staan. Als je naar de tandarts gaat om je verstandskiezen te laten trekken, wil je niet dat hij je been amputeert. Of wanneer iemand je bungeejump-elastiek vervangen heeft door een sleepkabel. Krak.

Volvo V60-klanten zijn waarschijnlijk net zo. Ze zagen al de Volvo XC90, XC40 en V90 en konden niet wachten tot hun model dezelfde smakelijke vormgeving kreeg. Als je een kritische noot wilt leveren dat Volvo een Audi’tje doet en alle modellen op elkaar laat lijken, sta je volledig in je recht.

Volvo V60 is gegroeid

De Volvo V60 lijkt niet alleen op zijn broertjes (of zusjes); hij deelt ook veel techniek. Het SPA-platform vind je bijvoorbeeld ook onder de XC90 en V90. Ten opzichte van zijn voorganger groeide hij flink. De bagageruimte bedraagt 529 liter (was 430 liter) en de wielbasis is 56 millimeter groter dan de vorige generatie V70.

Veiligheid

Zoals met elke Volvo barst ook de V60 bijna uit zijn voegen met rij-assistenten. Elke eland, tegenligger of overstekende boomstam die je tegenkomt, wordt ontweken of voor afgeremd. En als zelfs dat je niet kan redden, zal de Volvo V60 ongetwijfeld een van de veiligste in zijn klasse zijn.

Specificaties en prijs Volvo V60

De krachtigste versie van dit moment is de Volvo V60 T8 met 390 pk. Je kent de hybride aandrijflijn uit de andere T8-modellen. Hiernaast biedt Volvo een T5, T6, D3 én een D4. Kun je je ogen niet van de Volvo V60 afhouden? Neem dan minimaal 43.995 euro mee naar de dealer. Dan mag je kiezen tussen een T5 of een D3.

Alsof Volvo-rijders nog niet genoeg beticht werden stoffig te zijn, kun je ‘m ook met een grijs ruitjespatroon bestellen. Alhoewel: dat heeft de Golf GTI ook.

Reacties

  • Daaf heeft op 21 februari 2018 geschreven:

    De T8 aandrijving produceert 407pk by the way

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear