We begrijpen het: kiezen is moeilijk. Er is zó veel keus..! Alle respect dus dat je al hebt kunnen besluiten dat het een Volvo XC40 moet worden. En alle respect voor die keuze, want: geweldige auto. Nu is er nog maar één hobbel te nemen. Want wélke Volvo XC40 gaat het worden? De volledig elektrische XC40 Recharge P8 AWD? Of toch maar de plug-in hybride XC40 Recharge T4 of T5..?

Volvo XC40 Recharge P8 AWD: 408 pk, 418 kilometer!

De Volvo XC40 Recharge P8 AWD is bij uitstek de auto die twijfelaars over de streep kan trekken. Ga maar na. Met zijn twee krachtige elektromotoren heeft hij de beschikking over een sportwagenachtige hoeveelheid pk’s: 408 stuks maar liefst! Daarmee zit je in een vloek en een zucht (volstrekt onwetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat die 4,9 seconden duren) op 100 km/u. Zijn actieradius bedraagt een vorstelijke 418 kilometer, wat betekent dat je hem in de dagelijkse praktijk hooguit 1 à 2 keer in de week aan de stekker moet hangen. Én het betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor die wat langere rit op zijn tijd – dat haalt hij op zijn sloffen (alle vier). En mocht je écht lange afstanden willen gaan rijden: geen probleem. Binnen 40 minuutjes is de XC40 Recharge P8 AWD weer voor 80 procent vol en kun je er weer tegenaan. Laatste twijfeldingetje, wellicht: kopen of leasen? Kopen kan natuurlijk altijd, maar weet dat leasen nu al kan vanaf € 669 per maand!

Volvo XC40 Recharge T4 of T5

Nee joh: natuurlijk begrijpen we het als die overstap naar helemaal elektrisch nog een brug te ver is. Daarom is het goed om te weten dat Volvo ook de perfecte tussenstap in huis heeft: de plug-in hybride Volvo XC40 Recharge T4 en T5. Daarmee rij je probleemloos tot 46 kilometer volledig elektrisch, als jij dat wilt. Of je kunt de krachtige elektromotor en de zuinige en sterke 1.5-liter benzinemotor in eendrachtige harmonie laten samenwerken. Hoef je verder niets voor te doen; dat zoeken ze gezellig samen uit. Je kunt er zelfs voor kiezen de benzinemotor de accu’s op te laten laden, zodat je straks in de stad weer stil en uitstootvrij kunt rijden. Of, het allerhandigst: je laat het de XC40 Recharge T4 of T5 gewoon allemaal zelf bepalen. Dan heb jij er geen omkijken naar en kun je rustig genieten van de luxe, het comfort en het veilige gevoel dat zo’n XC40 je biedt. Het verschil tussen de T4 en T5? Dat zit hem voornamelijk in het vermogen; de T4 levert 155 kW/211 pk, de T5 gooit daar met 193 kW/262 pk nog een schepje bovenop.

Keuzes, keuzes…

Zeker, het valt niet mee. Aan de andere kant: met een Volvo XC40 Recharge bestaat er eigenlijk niet zoiets als een foute keuze. En is het niet een hele geruststselling dat wát je ook wilt, Volvo er de XC40 voor heeft? Nou dan. Toch nog meer weten: klik hier en je vindt alles. Succes!
Advertentie
Meer
Advertentie