De navigatie instellen, op start drukken en vervolgens zelf de laptop aanslingeren om Euro Truck Simulator 2 te gaan spelen. Of Lawn Mowing Simulator, als je dat leuker vindt. Het Amerikaanse bedrijf Plus ziet daar wel een super markt in. Zij werken druk aan vrachtwagens die volledig zelfstandig kunnen rijden. Vorige week deden ze een succesvolle test met een vrachtwagen zonder bestuurder op de snelweg.

De autonome vrachtwagen werd losgelaten op een snelweg in China. De vrachtwagen zonder bestuurder kan zelfstandig rijden volgens niveau 4 – dit is het op één na hoogste niveau. Het enige wat op dit niveau niet kan, is rijden onder extreme omstandigheden zoals noodweer. Bij niveau 5 hoeft geen van de inzittenden een rijbewijs te hebben.

De route van deze vrachtwagen zonder bestuurder voerde over een gloednieuwe snelweg. Extreme omstandigheden of vreemde situaties zijn daar in principe niet. Dit was de eerste keer dat de Chinese overheid een vergunning afgaf voor een autonome test met een niveau-4 vrachtwagen. Plus biedt nog geen volledig autonome vrachtwagens aan, maar er is ook nog geen overheid die dat toestaat. Wel is er PlusDrive, dat het soort functies biedt die je ook al in personenauto’s vindt.

Vrachtwagen zonder bestuurder rijdt over snelweg

Advertentie

Reacties

 • La cucaracha says at 2 april 2022:

  Crap… heb me juist omgeschoold tot CE sjoof omdat er een schreeuwend tekort is en het een baan zeker beroep is??
  Nou lekker dan…..
  Aan de andere kant: Ik kan, als dit autonoom rijden werkelijkheid wordt relaxen op de rechterstoel of op bed, tot de waggel in Italie, Frankrijk, Spanje of Portugal aandokt.
  Onderweg tanken, melden bij de klant , laden/lossen en afhandelen van de administratie zal dan ook vanzelf gaan. Toch?

  Reply
 • Max says at 14 augustus 2021:

  In China moet je ook aangeven voor je gaat inhalen, dat heb ik niet gezien, rijdt die truck nou zo hard, of die auto’s zo langzaam? Zal wel een promo zijn…

  Reply
 • Max says at 14 augustus 2021:

  In China moet je ook aangeven voor je gaat inhalen, dat heb ik niet gezien, rijdt die truck nou zo hard, of die auto’s zo langzaam? Zal wel een promo zijn…

  Reply
 • Censuur? says at 13 augustus 2021:

  Hoezo stond hier gisteren nog een reactie met iets over Oeigoeren en nu niet meer…???

  Reply
 • Micio says at 13 augustus 2021:

  Al die taxi’s er omheen, dat het goed gaat…

  Reply
 • Boos says at 13 augustus 2021:

  Erg slecht, geen vrachtwagenchauffeurs meer, hoe zit t dan met alle goederen en banen?

  • Boos in het verleden says at 13 augustus 2021:

   Erg slecht, geen letterzetters meer, hoe moeten kranten dan gedrukt worden?

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie