De eerste maandag van de week is altijd het vervelendst. Gelukkig is het vaak ook gelijk de laatste maandag van de week. Een vrachtwagenchauffeur op de A2 had gisteren ook een rotdag, die hij door eigen toedoen nog net even wat vervelender maakte. Hij kreeg op de A2 bij Born een klapband, waarna Rijkswaterstaat de vrachtwagen graag wilde afslepen.

De bestuurder was het hier totaal niet mee eens. Hij bespuugde de medewerker van Rijkswaterstaat en bedreigde de bergers met een klauwhamer. Toen de politie werd gebeld, verstopte de chauffeur zich in zijn vrachtwagen met de deuren op slot. De file op de A2 bleef ondertussen groeien, dus ook voor die mensen was het extra ‘maandag’.

De chauffeur is aangehouden

Uiteindelijk kwamen de verkeerspolitie, het hondenteam en de Marechaussee ter plaatse om de chauffeur mee te nemen. De politie Limburg meldt op Instagram dat de niet-zo-professionele bestuurder nu in zijn cel zit om zijn zonden te overdenken. De vrachtwagen werd uiteindelijk weggehaald door de berger. ‘Een flinke file konden wij helaas niet voorkomen’, sluit de politie af.

Als je trouwens ooit iemand hoort zeggen ‘ik ben aangehouden door de politie’, dan mag je aan de bovenstaande afbeelding denken en een binnenpretje hebben. Wat diegene waarschijnlijk bedoelt is ‘staande gehouden’. Dan word je langs de weg gezet voor een babbeltje. Ben je aangehouden, dan mag je met de politie mee en de bak in.

Advertentie

Reacties

 • Gerrit. D heeft op 26 augustus 2023 geschreven:

  Belachelijk van rijkswaterstaat ze hadden ook kunnen helpen met verwisselen wiel. Heb zat klappers gehad maar altijd verwisseld door bandenboeren . Kost trouwens minder tijd dan afspelen waar weer andere onzichtbare schades kunnen ontstaan.

  Reageer
 • Blake heeft op 25 augustus 2023 geschreven:

  “Aangehouden”. Wat is er gebeurt met “gearresteerd”, een kreet die de hele wereld gebruikt?🙄

  Reageer
 • Martin heeft op 24 augustus 2023 geschreven:

  Gelijk wegslepen, als je eigen rijder bent kun je ff 1500 euro neertellen omdat rijkswaterstaat je ff wil laten afspelen. Je hebt nog sneller een wiel gewisseld, dus snap best dat hij kwaad geworden is. Hij had rustig moeten blijven, maar probeer dat maar is als ze je zo voor het blok zetten. Politie gaan met 2 man op hem zitten om hem op te pakken. Ze kunnen beter de echte raddraaiers is aanpakken. Die slopen politiebonden met hun grote bakkes en dan doen ze niks. Waardeloos dit.

  Reageer
 • anonymous heeft op 24 augustus 2023 geschreven:

  Staande gehouden, volgens mij stond die al aan de kant met een klapband, dus dat klopt ook niet.
  Wel dom van hem om niet mee te werken, buiten dat dat hij in de cel zit zal die ook een fikse boete krijgen. En met een beetje pech zn baan kwijt.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie