Henk (46) runt een uitlaatservice in het oosten van Utrecht. Dat doet hij al zijn volledige werkzame leven op min of meer dezelfde manier en voor veel dezelfde klanten. ‘Je kiest niet zomaar de eerste de beste uitlaatservice, want het gaat toch om iets dat dicht bij je hart ligt. Tevreden klanten zien we vaak terug. Ze zijn zo trouw als een hond’, zegt de ondernemer lachend. Maar sinds een paar dagen staat de wereld van Henk op zijn kop.

Sinds de aankondiging van de avondklok in Nederland loopt het storm bij de uitlaatservice, maar niet voor klanten. Dagelijks melden zich talloze vrijwilligers. ‘Ik lees allemaal vreemde dingen over Thuisbezorgd-jassen op Marktplaats, maar nu word ik ook om de haverklap gebeld door iemand die zich als vrijwilliger wil aanmelden’, vertelt Henk verontwaardigd. ‘En ze willen ook allemaal in de avond vrijwilliger zijn’, vult hij aan.

Voor Henk blijft het een raadsel. ‘In de avond zijn we gewoon gesloten. En het is sowieso kansloos, want de meesten kunnen niet eens lassen. Laat staan een mooi uitlaatspruitstuk in elkaar zetten of onder de auto monteren.’

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie