‘Snel betalen, dan ben je er maar vanaf’, zei de ouderlijke eenheid altijd wanneer er weer fanmail uit Leeuwarden op de mat lag. Een wijze les die Carly Mackie uit Schotland niet vanuit huis meekreeg.

Zij parkeerde keer op keer naast dezelfde gele doorgetrokken streep langs de weg. Mevrouw Mackie (mkay) had met gemak een parkeervergunning voor een paar meter verderop kunnen nemen van vier tientjes per maand. Of misschien had ze beter in de parkeergarage van haar huis kunnen parkeren, in plaats van ervoor. Maar ze vond dat ze haar auto best langs de gele streep mocht zetten die voor haar huis lag. Honderden boetes stapelde zich op.

Volgens de BBC moet de 28-jarige vrouw inmiddels 28.600 euro betalen aan het bedrijf dat het terrein beheert. Het gaat dus technisch gezien niet om boetes, maar om kosten van een bedrijf. Daarom kwam ze tot nu toe weg met wanbetalen. De rechter besloot nu dat het tijd is om het bedrag op te hoesten. Au.

Advertentie

Reacties

 • Sven heeft op 4 april 2017 geschreven:

  Terechte boete.

  Ik heb zelf een hekel aan fout parkeerders die bij mijn oprit de gele doorgetrokken streep negeren.
  Juridisch kan ik er niets tegen doen volgens de Nederlandse verkeerswet.
  Ik was eens tegen een foutparkeerder aangereden, en die was woest. Nou had ik geen medeleiden met hem, maar des te onbegrijpelijk dat die figuren door de Nederlandse verkeerswet hun auto fout mogen parkeren.
  Daarom terecht dat de Britse wethandhaving wel in orde is en een gele doorgetrokken streep negeerster de boete moet betalen. Al zou ik haar speeltjes wel gedogen want wie wil er nou niet zo’n leuke Koenigsegg en Lambo voor de deur?
  In mijn geval gaat het om Fiat Panda’s en Toyota Priusen. Die wil niemand zien.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie