De politie zag gisteren een spook rijden – niet een auto die de verkeerde richting op reed, maar een auto die niet meer zou bestaan. Toevalligerwijs was het ook nog eens een witte auto, eng hoor. Het ging om een Peugeot 106 die volgens de gegevens van de politie gesloopt was. De politie zette de bestuurder daarom aan de kant om verhaal te halen. Het bleek het werk te zijn van een boze ex-vriendin. Terwijl de man nog gewoon in de auto reed, had zij de Peugeot bij een demontagebedrijf aangemeld als sloopauto, waardoor de auto officieel niet meer de weg op mag.

‘Bij Zwolle de auto en de twee inzittenden gecontroleerd. Hier bleek dat een rancuneuze ex de auto als gesloopt had laten registreren bij het RDW terwijl de man er nog gewoon in rijdt’, meldt agent Niels op Instagram. ‘Voertuig moet naar huis gereden worden en mag pas weer de weg op de zaak (civiel) geregeld is en de auto weer op naam staat’, vult hij aan. Het verhaal wordt nog iets gekker, want de auto staat dus nog op naam van de ex-vriendin. De auto was overigens wel verzekerd.

Je moet wel flink gepikeerd zijn als je je eigen auto aanmeldt bij de sloop om je ex-partner terug te pakken. Uiteindelijk heb je ook jezelf ermee. Al kunnen we ons voorstellen dat de dagwaarde van de Peugeot 106 het misschien wel waard was, afhankelijk wat de reden was van de ruzie. Sowieso raden we af om jouw auto uit te lenen aan een boze ex-relatie. Het is misschien net even te verleidelijk om iets te hard langs een flitspaal te rijden.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie