Eén keer per decennium komt Volkswagen met een onvoorspelbaar model dat totaal niet des Volkswagens is. In 2008 was dat de Scirocco en vorig jaar kwam er ineens de T-Roc Cabriolet. Volkswagen vult gelijk het quotum voor dit decennium met de Arteon Shooting Brake. Had je niet verwacht, hè? De VW Arteon Shooting Brake is nog niet officieel bevestigd voor het merk, maar de Duitsers hinten al langer naar de flinke stationwagen. Diverse sites lekten foto’s van een goudkleurige Arteon met veel bagageruimte in de fabrieken van Volkswagen.

Het klinkt als een vreemde zet om nu met een Shooting Brake te komen, aangezien iedereen de carrosserievorm juist laat staan voor een SUV. Plus, Volkswagen heeft al de Passat Variant voor die krimpende markt. Blijkbaar heeft Volkswagen, net als Mercedes met de CLA Shooting Brake, nog vertrouwen in het niche-segment van net iets minder praktische stationwagens. En nog belangrijker: in China laat de markt van stationwagens zelfs een kleine groei zien.

In China zou de auto op de markt komen als FAW-Volkswagen Passat CC Shooting Brake. In de flinke automarkt kennen ze de Arteon niet en houden ze de oude naam Passat CC aan. FAW-Volkswagen was vorig jaar het bestverkochte automerk van alle niet-Chinese merken. De vraag is dus of wij de VW Arteon Shooting Brake hier ook zullen krijgen, of dat hij ons aan de neuzen voorbijgaat. Net als alle kleine sedans met verlengde wielbasis waar ze in China zo gek op zijn.

Advertentie

Reacties

  • Wouter heeft op 14 mei 2020 geschreven:

    Dit is geen shooting break

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie