Kan een Golf R32 een sleeper zijn? De laatste Golf met meer dan vier cilinders is nooit écht traag geweest, maar ook nooit bloedsnel. Dit exemplaar is dat wel. Sinds 2016 heeft zijn huidige eigenaar de auto in bezit, en deze had een enorme modificatiedrift. Vrijwel de volledige aandrijflijn is versterkt en vernieuwd. Allemaal om het vermogen te kunnen verhogen naar een volstrekt idiote 850 pk. En dat met ruimte voor vijf personen.

In de advertentie voor de VW Golf R32 met 850 pk staat een enorme waslijst aan nieuwe onderdelen. De motor ging open en ontving zes nieuwe gesmede zuigers plus een flinke Garrett-turbo als belangrijkste aanpassingen. De DSG-bak werd aangepast om het vermogen aan te kunnen. Volgens de rollenbank vergezelt een koppel van 1.000 Nm de paardenkrachten. Goed voor een 100-200-tijd van 4,8 seconden en hij gokt een 0-100-tijd van zo’n 3 seconden. Allemaal vrij serieus, dus.

Deze VW Golf staat te koop in Duitsland (Baden-Württemberg) en kost 30.999 euro. Wat eigenlijk een belachelijk bedrag is voor een oud Golfje, maar het gaat hier wel om eentje met meer vermogen dan een nieuwe Ferrari of McLaren. Plus: R32’s houden redelijk goed hun waarde. Je moet alleen wel jezelf de vraag stellen of je met de eventuele problemen van andermans tuning wilt komen te zitten. Shadow Blue is in ieder geval wel een goede kleur voor de R32.

Volgens de advertentie is er slechts 3.000 kilometer met de nieuwe motor gereden. We vroegen de verkoper waarom hij deze Volkswagen Golf R32 met 850 pk al zo snel weer verkoopt. ‘Mijn nieuwe vriendin vindt de auto niets. En ik heb nog twee andere [we gokken dat hij auto’s bedoelt, red.], dus er moeten er twee weg. Ik denk dat ik er twee verkoop, en dan is het oké als ik een nieuwe koop’, vertelt de koper aan TopGear. Als je nog een leuke Audi TT RS, RS 3 of een RS 6 hebt, kun je deze inruilen. De advertentie staat op eBay.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)