Tussen de brave Passats was de Passat CC altijd al een bijzonder beestje. Zo bijzonder, dat Volkswagen nu met de facelift heeft besloten om de Passat-badge er maar helemaal van af te halen. Inderdaad, dit is de nieuwe Volkswagen CC.

Het opvallende silhouet van de auto bleef ongewijzigd, maar het neusje is gelijkgetrokken met de rest van het VW-gamma – wat we best jammer vinden. De achterkant is er juist behoorlijk op vooruit gegaan, met hervormde high-tech ogende lichtunits. Elke CC heeft voortaan standaard bi-xenon koplampen, radio/cd en actieve hoofdsteunen aan boord, plus een systeem dat in de gaten houdt of je niet aan het indutten bent. (Voeg hier een grap over saaie Volkswagens in.)

Optioneel kun je ook weer allerlei veiligheidsspul aanvinken, zoals dodehoeksignalering, filedetectie en meesturende koplampen. Ook verwarmde en gekoelde massagestoelen behoren tot de mogelijkheden. Motorisch kun je kiezen uit twee 2.0 TDI-motoren van 140 en 170 pk; de eerste lust slechts 4,7 l/100 km en stoot 125 g/km uit. Verder zijn er twee viercilinder benzines met vermogens van 160 pk en 210 pk, plus een 3,6-liter V6 met 300 pk en 4Motion-vierwielaandrijving.

In februari staat de Volkswagen CC bij de Duitse dealers; Nederland en België zullen daarna snel aan de beurt zijn.

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie